BOON Sziréna

2019.02.25. 08:52

Kitépték az idős nő kezéből a szatyrot az utcán Ózdon

Ózd - Egyikük a tárca elemelése után visszavitte a szatyrot, mintha ártatlan lenne.

Ózd - Egyikük a tárca elemelése után visszavitte a szatyrot, mintha ártatlan lenne.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi február 21-én egy ózdi kereszteződésben figyelt fel az idős sértettre, akinek a karján egy szatyor volt. Eldöntötték, hogy azt megszerzik tőle, ezért beszédbe elegyedtek vele.

Később aztán a fiatalkorú gyanúsított – társa kezdeményezésére és utasítására – odasétált a sértetthez és erőszakkal kitépte a kezéből a szatyrot, majd elfutott. A hölgy elesett, és sérülést szenvedett.

A gyanúsítottak aztán a temetőnél találkoztak, kipakolták a szatyrot, abból elvették a pénztárcát. Ezután a felnőttkorú a szatyrot visszavitte a hölgynek, azt a látszatot keltve, mintha ő nem vett volna részt a cselekményben.

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult meg a büntetőeljárás. Ezért a cselekményért felnőttkorú elkövető esetén 5 évtől 10 évig terjedő, fiatalkorú társa esetében 5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, ezért a bíróság szerint feltehető, hogy megszöknének, elrejtőznének.

A bíróság megítélése szerint annak a veszélye is reális, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb bűncselekményt követnének el. A bíróság ezek alapján indokoltnak tartotta letartóztatásukat március 24-ig.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!