BOON Sziréna

2019.01.13. 08:35

Túlárazással trükközött Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén - Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen fogyasztók megtévesztésének vétsége miatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen fogyasztók megtévesztésének vétsége miatt.

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen fogyasztók megtévesztésének vétsége miatt. A férfi egy gazdasági társasággal szerződést kötve, mint megbízott, vállalta a társaság által forgalmazott termékek bemutató előadások keretében történő értékesítését. Az egyes termékbemutatókon megtévesztő tájékoztatást adott a vásárlóknak.

Valótlan árak

2015. április végén Putnokon ötrészes edénykészlet, inframatrac és kétrészes edénykészlet bemutatóján eredeti árként valótlanul 1 390 000 forintot jelölt meg mondván, ha a vevő ott veszi meg, 194 999 forintot kell akciósan fizetnie érte. Egy nő vásárolt, holott tényleges piaci értéke csak 140 000 forint volt.

A férfi 2015 augusztusában és szeptemberében Miskolcon és Sárospatakon tartott termékbemutatókat: masszázsfotelt, lábmasszírozót és edénykészletet kínált valótlanul 1 465 000 forintos eredeti árral, de úgy hirdette, hogy a bemutatón akciósan 389 999 forintért meg lehet venni. Vásároltak tőle, pedig az áru tényleges piaci értéke 125 ezer forint volt.

Az ügyészség a férfivel szemben pénzbüntetést indítványozott.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!