BOON Sziréna

2019.01.21. 18:10

Nem viccelnek a rendőrök: újabb kamionos jogsija ugrott!

Miskolc – Ezúttal az M30-ason történt baleset okozójának vették el a vezető engedélyét azonnali hatállyal.

Miskolc – Ezúttal az M30-ason történt baleset okozójának vették el a vezető engedélyét azonnali hatállyal.

A napokban számoltunk be róla, hogy a 3-as főközlekedési úton, a turulnál kettős záróvonalat átlépő kamionos vezetői engedélyét vették el három hónapra a rendőrök a még aznap meghozott határozattal. Most az M3-ason történt halálos baleset miatt az M30-ason bevezetett forgalomkorlátozás átlépő, és ezzel balesetet okozó kamionos járt ugyanígy.

Beismerte a sofőr

Ahogy arról beszámoltunk, négy életet követelt az M3-ason kora reggel történt, nyolc járművet érintő baleset. Emiatt az autópálya érintett szakaszát lezárták, a forgalmat a sztrádáról lefelé Emődnél, az M30-as autópálya 5. kilométerszelvénye terelték, a főváros irányába haladók Mezőkeresztesnél térhetnek vissza az M3-as autópályára.

Ezzel együtt az M30-ason is forgalomkorlátozást vezettek be. Egy kamion sofőrje 8 óra 50 perckor Miskolcról Budapest felé haladt, amikor neki hajtott egy szlovák felségjelezésű nyerges vontatónak. Az adatok szerint az anyagi káros közúti közlekedési baleset okozója nem vette figyelembe az útszakaszon bevezetett rendőri forgalomkorlátozást, nem tartott megfelelő követési távolságot, és ezért hajtott neki az előtte lassító kamionnak. A szabálysértésen tetten ért sofőrt előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol beismerte a szabálysértés elkövetését.

Pénzbírságot is kapott

A hatóság – az azonnal meghozott - első fokú határozatában, az 53 éves kamionsofőrt három hónapra eltiltotta a járművezetéstől és pénzbírsággal sújtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

ÉM-HI


[related-post post_id="4115129"]

[related-post post_id="4114744"]

[related-post post_id="4114875"]

[related-post post_id="4114195"]

[related-post post_id="4112851"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!