BOON Sziréna

2018.12.07. 11:40

Sörért és pénzért rabolta ki saját nagybátyját a felsőzsolcai fiú

Felsőzsolca, Miskolc - Megvárták és elvették a férfi harmincezer forintját.

Felsőzsolca, Miskolc - Megvárták és elvették a férfi harmincezer forintját.

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra letartóztatta azt a fiatalkorú gyanúsítottat, aki társával együtt a felsőzsolcai nagybátyjához törhetett be azért, hogy tőle sört és pénzt szerezzenek.

A gyanú szerint a fiatalkorú férfinek a társa belökte a bejárati ajtót, majd a házban a sértettől sört követeltek. Ekkor a férfi még kizavarta őket és távoztak. Kisvártatva azonban újra visszamentek, és a tettestárs bántalmazta a házigazdát, aki ennek következtében a földre esett. Elvették a nála levő 30 ezer forintot.

Nem tudta, hol van

A fiatalkorú gyanúsított 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ha bűnösnek mondja ki a bíróság, ez pedig megalapozza szökése, elrejtőzése veszélyét. Jövedelemmel sem rendelkezik, és amikor a rendőrség kereste, a törvényes képviselője sem tudta, hogy hol tartózkodik. Az is feltehető, hogy az ezidáig elő nem állított társával, vagy esetleges tanúkkal összebeszélne, megnehezítve ezáltal a büntetőeljárást.

A bűncselekmény különös tárgyi súlya is megállapítható, hiszen a cselekményt az esti órákban, egy áram nélküli, sötét lakásban, közvetlen rokona sérelmére követhette el, ezért a bíróság indokoltnak tartotta letartóztatását, melynek helyszínéül javítóintézetet jelöltek ki.

ÉM


[related-post post_id="4069329"]

[related-post post_id="3948166"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!