BOON Sziréna

2018.12.12. 09:01

Fiatalkorú lányokat kényszerített prostitúcióra az ózdi pár

Miskolc, Ózd - Jogerős a börtönbüntetés a kerítés és prostitúció elősegítése miatt.

Miskolc, Ózd - Jogerős a börtönbüntetés a kerítés és prostitúció elősegítése miatt.

Az Ózdi Járásbíróság elsőfokú ítélete szerint az elsőrendű vádlott férfi és a harmadrendű vádlott nő között szerelmi kapcsolat volt, mindketten ismerték a másodrendű vádlott férfit. A férfi vádlottak úgy akartak pénzt szerezni, hogy szexuális szolgáltatásra lányokat közvetítenek ki. Egyikük ismerőse, a kiskorú sértett ebbe beleegyezett.

Hat év börtön

A vádlottak tudták, hogy a lány még kiskorú, ennek ellenére férfiaknak közvetítették ki, a szervezésért alkalmanként kétezer forintot kaptak. A vádlottak később lakhatást is biztosítottak a sértettnek, ahonnan maguk vitték a fiatal lányt a szexuális cselekmények helyszínére. Később, amikor a lány távozni próbált, az elsőrendű vádlott megfenyegette és nem engedte el, majd a barátnőjét, a fiatalkorú harmadrendű vádlottat is prostitúcióra kérte, abba a lány beleegyezett.

A bíróság kerítés, prostitúció elősegítése, személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése miatt az elsőrendű vádlottat 6 év büntetésre ítélte, a további vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést és próbára bocsátást alkalmazott.

A bíróság ítéletével szemben többen fellebbeztek. A másodfokú bíróság az elsőren­dű vádlottal szemben kiszabott büntetést változatlanul hagyta, azonban egy másik, az ügyben hetedrendű vádlott vonatkozásában – mivel a bűncselekményt megelőzően törvénytisztelő életmódot folytatott – a kiszabott 10 hónap börtönbüntetést 6 hónapra, a felfüggesztés próbaidejét 2 évről 1 évre enyhítette.

ÉM


[related-post post_id="4033799"]

[related-post post_id="3982069"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!