BOON Sziréna

2018.11.05. 10:42

Negyven forint volt az utcai rabló zsákmánya Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Rács mögött várja további sorsát a kazincbarcikai fosztogató.

Kazincbarcika - Rács mögött várja további sorsát a kazincbarcikai fosztogató.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint az elmúlt négy hónapban három alkalommal erőszakkal próbálta megszerezni járókelők értékeit.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított október 27-én Kazincbarcikán egy társával együtt felszólított egy éppen arra járó férfit, hogy adjon át nekik pénzt, és megfenyegették, hogy amennyiben kérésüknek nem tesz eleget, akkor bántalmazni fogják. Ekkor átkutatták a sértett zsebeit, aki félelmében elővett ugyan 40 forintot, de közölte, hogy azt nem adja át, mivel neki is szüksége van arra. A gyanúsított ekkor arcon ütötte a sértettet, és a zsebébe benyúlva elvette tőle a pénzt, majd társával távoztak a helyszínről. A fenti cselekményt megelőzően, 2018 októberében a két férfi egy másik kazincbarcikai lakostól próbálta erőszakkal elvenni a pulóverét. Mivel a cselekményüknek a sértett ellenállt, illetve a közelben levő buszmegállóban felfigyeltek tettükre, üres kézzel távoztak a helyszínről. Korábban, 2018 júliusában a gyanúsított egy mobiltelefont próbált elvenni egy járókelőtől, akinek cselekményével 8 napon belüli sérülést okozott.

A férfival szemben rablás bűntette, rablás bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt indult eljárás.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!