BOON Sziréna

2018.11.27. 18:18

Kettős halál Ózdon: felfoghatatlan

Miskolc, Ózd - Életmentő beavatkozásokkal stabilizálták késelés női áldozata és elkövetője állapotát.

Miskolc, Ózd - Életmentő beavatkozásokkal stabilizálták késelés női áldozata és elkövetője állapotát.

A ködös, esős időjárás egyébként is nyomasztó. Emellé egy kettős gyilkosság feldolgozhatatlan érzése is rátelepedett az ózdiakra. Hétfőn a déli órákban futótűzként terjedt el a hír, hogy a Cipói városrészben szörnyű tragédia történt. A családi viszály hátterében állítólag szerelemféltés állhatott, ami végül egy tizenhat és egy tizennyolc éves fiú halálával végződött.

A 31 éves gyanúsított férfi az élettársával és magával is végezni akart, de az asszony szúrt sebekkel kimenekült a házból, ezután tudott segítséget kérni. A kiérkező mentők a két gyerek életét már nem tudták megmenteni, a sértettet és az elkövetőt pedig súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Gyors beavatkozás

Dr. Bélteczki János, az ózdi Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója érdeklődésünkre elmondta: mindketten az intenzív osztályon fekszenek, az asszonnyon és a férfin is, két-két órás életmentő műtétet kellett végrehajtani. Mesterséges kómában, lélegeztető gépen tartva gyógyították őket az orvosok. A műtét másnapján a kómából kihozták őket, a saját légzés beindult, az állapotuk kielégítő. A 43 éves asszony esetében a mellkasból lefelé hatoló szúrás jelentette a legnagyobb veszélyt, amely a tüdő alsó lebenyét és a májat is károsította. Az elkövető nyaki tájon felületi sérüléseket okozott magának, viszont a mellkas átszúrása után a tüdejét roncsolta.

Kihallgatták őket

Úgy tudjuk, hogy a keddi nap során a sértett és a gyanúsított kihallgatása is megtörtént.

Az ózdiak természetesen értetlenül állnak az eset kapcsán, azt viszont nem gondolják, hogy egy családi szurkálás miatt rosszabb lenne a közbiztonság.

- Sajnálatos, és elszomorító az eset – fogalmazott a belvárosban egy középkorú férfi. – Egy ilyen kettős gyilkosságot nagyon nehéz feldolgozni annak is, aki kívülről szemléli. Rossz érzés, hogy ismét egy ilyen ügy kapcsán kerül bele Ózd a médiába.

Az ilyen, vagy ehhez hasonló tragédiák szerencsére ritkán fordulnak elő az egykori kohászvárosban. 2013-ban a város peremkerületén két suhanc tört be egy idős testvérpárhoz, egyiküket vasrúddal agyonütötték. Akkor a rendőrség nagyon gyorsan elfogta az elkövetőeket és rövid idő alatt helyreállt a rend. A mostani kettős gyilkosság kapcsán pedig a feltételezett elkövetőt vélhetően már a kórházból előzetesbe helyezik.

ÉM-ME


[related-post post_id="4062079"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!