BOON Sziréna

2018.11.13. 08:52

Halálos balesetet okozott a 37-es főúton

Miskolc, Szerencs - Másfél év fogházbüntetésre ítélték a vádlottat, felfüggesztve.

Miskolc, Szerencs - Másfél év fogházbüntetésre ítélték a vádlottat, felfüggesztve.

A Szerencsi Járásbíróság a vádlottat másfél év fogházbüntetésre ítélte, és három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott 2017 májusában a 37. sz. főúton Szerencs irányából Miskolc felé közlekedett gépkocsijával, ám az előtte haladó sértett autójától nem tartotta be a szükséges követési távolságot.

Életét vesztette

A sértett észlelve az úttestre korábban egy másik autóról lehullott és szétszóródott fadarabokat, lassítani kezdett, amelyet a vádlott ugyan észlelt, de a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. Az ütközés következtében a sértett autója „átlökte” a szembejövő forgalmi sávba, ahol összeütközött a néhai sértett által vezetett tehergépkocsival, amelynek vezetője a helyszínen életét vesztette. A vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A bíróság a vádlott esetében enyhítő körülményként értékelte, hogy korábban még nem volt büntetve, míg súlyosbító körülmény volt, hogy az utóbbi időben a Szerencsi Járásbíróság illetékességi területén gyakran fordulnak elő közlekedési bűncselekmények. Az ítélet nem jogerős.

ÉM


[related-post post_id="3968207"]

[related-post post_id="3485405"]

[related-post post_id="3484139"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!