BOON Sziréna

2018.09.11. 08:09

Miskolcon lövöldöznek a világ rendőrei

Miskolc - Világkupa keretében ropogtak a rendőrök fegyverei Miskolcon.

Miskolc - Világkupa keretében ropogtak a rendőrök fegyverei Miskolcon.

Bahreinből és az Egyesült Arab Emirátusokból is érkeztek versenyzők a II. Rendőri Szolgálati Pisztoly Világkupára, ami hétfőn vette kezdetét Miskolcon.

A szervek tagjai lövésztudásukat mérik össze, emellett a kollegiális közösséget is építik.

Gyorsan és pontosan

A kétnapos rendezvényt ünnepélyes megnyitó indította útjára a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban, melyet követően a versenyzők átvonultak a tényleges versenyterületre, a szervező Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kiképző­központjába. Csőre töltötték a fegyvereket és a lehető leggyorsabban és legpontosabban igyekeztek teljesíteni a feladatokat.

Janasóczki Attila alezredes, a megyei főkapitányság szóvivője elmondta, hogy hagyományt akartak teremteni, amikor először megszervezték a világkupát, és mivel az idei a második verseny, remélik, hogy sorozattá válhat a rendezvény – idén már 7 országból (Kína, Szlovákia, Csehország, Belorusszia, Bah­rein, Egyesült Arab Emirátusok és Magyarország) neveztek csapatok, összesen 17-en, 54 versenyzővel.

A szóvivő szakmai kihívásnak nevezte a megmérettetést, ami egyben – mint mondja – felkészülés a novemberi kínai világbajnokságra. Visszajelzést kapnak aktuális tudásukról. Emellett az is előny, hogy tapasztalatokat cserélhetnek a kollégák, egymás tudásából tanulhatnak.

Nem egy szemben kifüggesztett céllapra lőnek a versenyzők, ennél jelentősen összetettebbek a feladatok. Életszerű kihívások elé akarták állítani őket a szervezők, mert az is szempont, hogyan reagálják le a váratlan szituációkat. A feladatokat is csupán mintegy 30 perccel a kezdés előtt ismerték meg a résztvevők – teszi hozzá Janasóczki Attila.

Vizes kézzel

Téti Gábor őrnagy megyénk csapatának tagja. Mikor beszélgetünk, már három pályát teljesítettek, és úgy érzi, hogy sikeresek voltak. A feladatokról elmondja, hogy azok nem könnyűek: motorról lőni egykezes fegyverfogással, vagy esős időjárás szimulációjában vizes kézzel eltalálni a célokat.

Megnehezíti teljesítésüket, hogy időre, pontos lövésekkel kell teljesíteniük.

ÉM-KCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!