BOON Sziréna

2018.09.21. 14:47

Háromszáz forintot raboltak Miskolcon - letartóztatták őket

Miskolc - Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indult büntetőeljárásban a mai napon a Miskolci Járásbíróság letartóztatott négy gyanúsítottat.

Miskolc - Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indult büntetőeljárásban a mai napon a Miskolci Járásbíróság letartóztatott négy gyanúsítottat.

A gyanú szerint a négy gyanúsított és a sértett szeptember 18-án egy miskolci áruház előtt egy társaságban együtt italozott, majd egy benzinkútra indultak. Útközben az I. r. gyanúsított a pénze átadására szólította fel a sértettet, akit ennek nyomatékot adva fejen ütött. A társaság többi tagja is a sértettre támadt, aki az ütések miatt a földre került. Az I. r. gyanúsított ekkor benyúlt a sértett férfi zsebébe, és onnan 300.- forintot vett ki. Miután a pénzt megszerezték, a sértettet az árokban fekve magára hagyták.

A gyanúsítottakkal szemben rablás miatt akár 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, ezért a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a négy gyanúsított a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén egymás befolyásolásával megnehezítenék a bizonyítási eljárást, ezért a bíróság a letartóztatásukról döntött.

A végzés nem jogerős, a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!