BOON Sziréna

2018.09.28. 09:35

Álmában akarta elvágni volt felesége nyakát

Miskolc - Tíz év fegyházbüntetést kapott emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Miskolc - Tíz év fegyházbüntetést kapott emberölés bűntettének kísérlete miatt.

A Miskolci Törvényszék ítéletet hirdetett, annak a letartóztatásban lévő vádlottnak az ügyében, aki álmában akarta elvágni volt felesége nyakát, majd ezt követően öngyilkosságot kísérelt meg.

A bíróság a tényállást a vád­irattal egyezően állapította meg, mely szerint a terhelt és a sértett korábban házastársak voltak. Válásukat követően gyermekeikkel továbbra is egy házban laktak Miskolcon. Kapcsolatuk azonban a vádlott féltékenysége miatt rendkívül megromlott, az együttélés során a vádlott többször megfenyegette a sértettet, hogy megöli őt is és a gyermekeket is. A vádlott – ígéretét beváltva – egyik nap, a hajnali órákban bement a sértett által használt hálószobába, majd egy 15 cm pengehosszúságú késsel megvágta az alvó asszony nyakát. A sértett azonban felébredt és kezével a kés élét megfogva eltolta azt magától. A vádlott ekkor elhagyta a hálószobát, az udvarra sietett és nyakán önmagát is megsebesítette. Ekkor a házban tartózkodó gyermekek is felébredtek a sértett és a vádlott kiabálására, akik közül a legkisebb együtt aludt a sértettel a támadás idején.

A törvényszék a vádlottat védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

ÉM


[related-post post_id="3987732"]

[related-post post_id="3988134"]

[related-post post_id="3984773"]

[related-post post_id="3983098"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!