BOON Sziréna

2018.08.09. 16:00

1500-szor hívta és 711 sms üzenetet küldött a miskolci férfi

Miskolc - Vádat emeltek a járási ügyészség a volt élettársát zaklató férfi ellen.

Miskolc - Vádat emeltek a járási ügyészség a volt élettársát zaklató férfi ellen.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 32 éves harsányi férfival szemben, aki élettársi kapcsolatuk megszakadását követően, telefonon – több esetben durva fenyegetések kíséretében – rendszeresen háborgatta volt párját.

Szúrással is fenyegette

A vádlott és a fiatal nő élettársi kapcsolata tavaly júliusban szakadt meg, ekkor a vádlott el is költözött a sértett lakásából. A vádlott ezt követően november közepétől egészen idén január végéig, mobiltelefonon több mint 1500 alkalommal hívta fel a sértettet és összesen 711 sms üzenetet küldött neki, amelyekben féltékenységéből adódóan többször bántalmazással, megöléssel fenyegette a nőt.

A telefonon történő rendszeres háborgatáson túl, a vádlott 2017. november 26-án közös gyermekük meglátogatása ürügyén személyesen is megjelent a sértett lakásán, ahol előzetes szóváltást követően felkapott egy kést és a sértett felé szúró mozdulatot imitálva megfenyegette a nőt, hogy leszúrja.

Erőszak és zaklatás

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit volt élettárs sérelmére, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntettével és volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétségével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!