BOON Sziréna

2018.07.16. 12:22

Új tűzoltók Borsod megyében

Miskolc - Nyolc új kollégát köszöntött a megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes Miskolcon hétfőn délelőtt.

Miskolc - Nyolc új kollégát köszöntött a megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes Miskolcon hétfőn délelőtt.

Tóth Attila tűzoltó alezredes gratulált a frissen végzett tűzoltók eddigi helytállásához, egyben felhívta a pályakezdők figyelmét, hogy eljött az ideje az iskolapadban megszerzett tudás gyakorlati alkalmazásának.

A megye legfiatalabb tűzoltói Tiszaújvárosban, Mezőkövesden, Szendrőben, Encsen és Miskolcon állnak szolgálatba.

Egy tematikus képzési program szerint folytatják a szakmai felkészülésüket, amely kiegészíti az eddig elsajátított ismereteket, továbbá segítséget nyújt a beilleszkedésben.

-Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság-


A 28. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 121 alkalommal riasztották, amiből 55 műszaki mentés volt.

Teljes terjedelmében égett egy melléképület Miskolcon, a Bartók Béla utcában július 11-én. A húsz négyzetméter alapterületű, családi házzal egybeépített melléképület tüzét a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották. A lángok a főépület tetőszerkezetét, mintegy húsz négyzetméteren megrongálták, azonban az ingatlan lakható maradt. Az eset során senki sem sérült meg.

Családi házban keletkezett tűz Alsózsolcán, a Deák Ferenc utcában július 11-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a káresetet bejelentő szomszéd két embert kimenekített az ingatlanból, amelynek az egyik helyiségében berendezési tárgyak égtek. Az egységek a tüzet eloltották, az eset során senki sem sérült meg.

Melléképülettűz miatt vonultak a hivatásos tűzoltók Berzékre, a Rákóczi Ferenc utcába július 13-án. A tiszaújvárosi egységek kiérkezése előtt a szomszédok megkezdték a tűz oltását. A tűzoltók két vízsugárral elfojtották a családi házzal egybeépített melléképület lángjait, így a fűépületben nem esett kár. A tűzben senki sem sérült meg, az ingatlan lakható maradt.

Oldalára borult egy személygépkocsi Szögligeten, az Arany János utcában július 13-án. A műszaki mentést a bódvaszilasi és a szendrői hivatásos tűzoltók hajtották végre. Az egységek feszítő-vágó berendezés, valamint ékek segítségével megemelték a járművet és kiszabadították a sofőrt. A sérültet a mentők kórházba szállították.

Berendezési tárgyak égtek egy családi házban Nagycsécsen, a Szilva úton július 13-án. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, amelyek két helyiséget érintettek. A tűz miatt az ingatlan lakhatatlanná vált, az eset során senki sem sérült meg. A lakók elhelyezésében rokonaik segítettek.

Kisteherautó hátuljába hajtott egy személygépkocsi az M3-as autópálya 167-es kilométerszelvényében, Hejőkürt térségében július 14-én. A balesethez a tiszaújvárosi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították a személyautó sofőrjét, aki nem élte túl az ütközést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!