BOON Sziréna

2018.07.05. 17:48

Tömegszerencsétlenség a 3-as főúton Szikszónál

Miskolc, Szikszó - Súlyos közlekedési baleset történt a 3-as számú főúton Szikszó közelében csütörtök délután.

Miskolc, Szikszó - Súlyos közlekedési baleset történt a 3-as számú főúton Szikszó közelében csütörtök délután.

Meg nem erősített információink szerint öt személyautó és két kamion ütközött össze az Ongaújfalui elágazásnál, értesüléseink szerint tízen sérültek meg a balesetben.

Miután beengedték kollégánkat, a helyszínen kiderült, hogy egy Opel Astra kezdett előzni a Turultól Szikszó irányába, amikor egy szembejövő Nissan Qashqai-nak ütközött először.

Ezután többszörös ütközések történtek: egyelőre még nem lehet tudni, hogy ki, kivel, de az biztos, hogy a balesetben érintett két kamion, egy Fiat Punto, egy Renault Scenic, egy Renault Laguna és egy Kia kisteherautó.

Az ütközések során az Opel Astra a felismerhetetlenségig összetört, a két lengyel rendszámú autó (a Nissan és a Fiat) is egymásnak csattant, a Laguna az árokban kötött ki, a Scenic eleje eltűnt és végül a Kia kisteherautó fülkéje egy az egyben leszakadt a járműről.

Az elsődleges adatok szerint nyolcan sérültek meg a balesetben, köztük egy gyermek: ketten könnyebben, hatan pedig súlyosan, akiket Miskolcra szállítottak a mentők és a mentőhelikopter.

A teljesen összeroncsolódott Opel Astrából a sofőrt feszítővágók segítségével a tűzoltók szabadították ki és adták át a mentőhelikopter személyzetének.

A helyszínen megtudtuk, hogy időközben tömegszerencsétlenséggé nyilvánították a balesetet, miután kiderült, hogy még ketten - tehát tízen - sérültek meg az ütközésekben, így már hétre emelkedett a súlyos sérültek száma.

A baleseti helyszínelés és műszaki mentés teljes útzár mellett zajlik jelenleg is, a forgalmat kerülőútra terelték a rendőrség munkatársai: az Arnóti körforgó és az Ongaújfalui elágazástól.

A baleset körülményeit a rendőrség műszaki igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!