BOON Sziréna

2018.07.24. 08:43

Leitatták, bedrogozták, megverték és kirabolták a miskolci férfit

Dormánd - Vendégségbe hívták a miskolci férfit a fiatalok, de csúnya ügy lett a vége.

Dormánd - Vendégségbe hívták a miskolci férfit a fiatalok, de csúnya ügy lett a vége.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség emelt vádat azzal a két fiatalkorúval szemben, akik tavaly télen döntöttek úgy, hogy – saját szavaik szerint – „lehúzzák” egy ismerősüket Dormándon. Az ügy III. rendű vádlottja az az idősebb nő, aki a cselekmény során használt drogot eladta nekik.

Szórakozni hívta

Karácsony előtt néhány nappal a II. rendű vádlott, egy 17 éves lány a faluba hívta miskolci ismerősét, a sértettet azzal, hogy szeretne vele együtt szórakozni. A fiatalember megérkezését követően csatlakozott hozzájuk a 15 éves I. rendű vádlott is, így a délutáni órákban hármasban mentek el a településen lévő dohányboltba, ahol két liter bort vásároltak. Ezután a III. rendű vádlotthoz vezetett az útjuk, tőle három csomag, új pszichoaktív anyagnak minősülő, kábító hatású szert vettek. Az alkohollal és a droggal felszerelkezve a fiatalok a lány nagymamájának lakatlan házába mentek, ahol italoztak és orron át felszippantották a port. Amikor vendéglátói látták, hogy a sértett az alkoholtól és a bódító hatású anyagtól elkábult, a fiú felszólította, hogy adja át nekik az értékeit, majd – miután a sértett ezt megtagadta – előbb megöléssel fenyegette, azután a székével együtt hátralökte a fiatalembert, ráült, és ököllel ütötte a fejét. Ezalatt a lány rugdosta a földön magatehetetlenül fekvő embert, akitől elvették a mobiltelefonját, valamint 2 000 forint készpénzét. A sértett a bántalmazás következtében agyrázkódást és zúzódásokat szenvedett. Amikor kicsit jobban lett, az I. rendű vádlott kikísérte őt a buszmeg­állóba, és még pénzt is adott neki, hogy haza tudjon menni. A mobiltelefont és elrabolt készpénzének nagyobb részét a sértett azonban később sem kapta vissza.

Rablás, súlyos testi sértés

A járási ügyészség a két fiatalkorút rablás bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, míg a nekik kábító hatású anyagot eladó III. rendű vádlottat csekély mennyiségű, átadással elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja.

Ügyészi indítványok

Az ügyészség mindkét, a cselekmény óta letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt, továbbá arra, hogy a bíróság rendeljen el velük szemben részleges vagyon­elkobzást. Az ügy III. rendű vádlottjával szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!