BOON Sziréna

2018.07.23. 09:33

Helikopterrel ellenőrizték az autókat Emődön

Emőd - Látványos akció keretében szűrték ki a szabálytalankodókat.

Emőd - Látványos akció keretében szűrték ki a szabálytalankodókat.

Helikoptert, rendőr­autót és motort is bevetett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Emődi Autópálya Alosztálya az autópályán szabálytalankodók kiszűrése érdekében.

Előzési tilalom

Szabó Csilla szóvivő az akciót követően elmondta, az ellenőrzés során rendőrségi helikopter segítségével szűrték ki a szabálytalan gépjárművezetőket, majd az autópályán szolgálatot teljesítő járőrök megállították és ellenőrzés alá vonták őket. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak a nehéz tehergépjárművek előzési tilalmának betartására, valamint az autópálya leállósávján történő haladásra és megállásra.

– Az ellenőrzés során az adott sofőrrel szemben szankcionáltuk az elkövetett szabálysértést. Ez megnyilvánulhatott akár helyszíni bírság kiszabásában, lehetett szabálysértési feljelentés, sőt, akár közigazgatási eljárást is kezdeményezhettek kollégáink – mondta a sajtóreferens, aki hozzátette, az ellenőrzés mellett a járőrök a sztrádán defektet kapott autósok részére is segítséget nyújtottak.

A rendőrség tapasztalatai szerint az autópályán az esetek túlnyomó többségében a sebességhatárok túllépése, a szabálytalan előzések, a leállósávon való közlekedés, a biztonsági övek használatának hiánya, illetve a mobiltelefon helytelen használata miatt kell intézkedni.

Eredményes akciók

– Ezek viszont mind-mind olyan tényezők, amelyek az autópályán megengedett sebesség mellett nagyon nagy kockázatot jelentenek. Bármelyik használatának hiánya, illetve mobiltelefon esetén a használat jelentős kockázattal bír a többi közlekedőre is. Tapasztalataink azt mutatják, hogy az átfogó ellenőrzések igen eredményesek, és bízunk benne, hogy ezáltal a közlekedési morál is tovább javul – jegyezte meg Szabó Csilla.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az elkövetkezendő időszakban is folytatja majd a kiemelt ellenőrzéseket azzal a céllal, hogy a közlekedés biztonságát tovább javíthassák, és hogy kiszűrjék a forgalomból a szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!