BOON Sziréna

2018.05.29. 15:18

„Stégmesterek” mérték össze a tudásukat Ózdon

Ózd - Immár hatodik alkalommal rendezte meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a „Stégmester” elnevezésű horgászversenyt május 25–26-án Ózdon.

Ózd - Immár hatodik alkalommal rendezte meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a „Stégmester” elnevezésű horgászversenyt május 25–26-án Ózdon.

24 órán át

Jó hangulat, változékony időjárás és több mint kilenc mázsa kifogott hal – ez jellemezte az idei huszonnégy órás ózdi horgászatot, amelyet Czeglédi László tűzoltó alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műszaki osztályvezetője nyitott meg a Városi-tó partján.

A versenyen a rendszeresen visszatérő csapatok mellett új sporttársak is szerencsét próbáltak, így összesen húsz csapat vett részt a megmérettetésen. A halfogás szabályai sokak számára már jól ismertek voltak, akiknek mégsem, azok a megnyitó előtti technikai megbeszélésen minden szükséges információt megkaptak.

A célhal természetesen most is a ponty és az amur volt, hiszen a rablóhalak nem számítottak bele a mérlegelésbe. Az a horgász, akinek tok akadt a horgára, mérle­gelés nélkül, automatikusan öt kilogramm előnyre tett szert, miután a fogást a szomszéd horgászcsapat igazolta. A horgászat úszós vagy fenekezőszerelékkel, csapatonként három horgászbottal zajlott. Természetesen fontos szempont volt a halak kíméletes kezelése, ezért kötelező volt az úgynevezett pontymatrac vagy bölcső használata.

Visszaengedték

A mérlegelés folyamatos volt, így a kifogott halak csak rövid ideig raboskodtak a haltartóban, majd visszanyerték a szabadságukat. A szombat délutáni eredményhirdetésen Berecz György tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának igazgatója értékelte a rendezvényt és a horgászcsapatok teljesítményét, majd átadta a legjobbaknak járó díjakat.

- ÉM -


Eredmények

I. helyezett: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, FKI Békásmegyer KVŐ csapata (156,51 kg hal). II. helyezett: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, FKI Zugló csapata (135,88 kg hal). III. helyezett: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Szolnoki Kormoránok csapata (127,26 kg hal).

A legnagyobb halat (12,68 kg) fogó sporttárs címet Tari Attila vehette át a Szolnoki Kormoránok csapatából, míg a legtöbb hal (135,88 kg) kifogásáért járó címet Benkó Miklós nyerte el (Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A huszonegy csapat összesen 947,51 kilogramm halat fogott a huszonnégy óra leforgása alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!