BOON Sziréna

2018.04.22. 10:16

Prostituáltként „alkalmazta” a nőt, a pénzét is elvette a miskolci férfi

Miskolc - Előzetes letartóztatásba helyezték a futtató férfit. Akár 5 évet is kaphat.

Miskolc - Előzetes letartóztatásba helyezték a futtató férfit. Akár 5 évet is kaphat.

A Miskolci Járásbíróság szombaton elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint társával együtt egy nőismerősét rávette arra, hogy prostituáltként dolgozzon, majd a bevétel jelentős részét elvette tőle.

A nőt áprilisban a gyanúsított férfi és házastársa befogadták közös miskolci otthonukba, majd rábírták, hogy pénzért "szexuális cselekményt" végezzen.

A netet is felhasználták

A nőről az internetre is prostitúciós hirdetéseket töltöttek fel, majd kuncsaftokat intéztek, naponta 4-5 alkalommal. A befolyt anyagi haszon felét, de előfordult, hogy az egészét elvette tőle a gyanúsított férfi.

Akár öt év börtönt is kaphat

Az elfogott férfival szemben üzletszerű kerítés bűntette miatt indult büntetőeljárás. A bűncselekmény akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság végzése szerint a várható büntetés miatt fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Alappal lehet tartani attól is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a tanúkat befolyásolná vagy megfélemlítené. A fenti indokokra figyelemmel a bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!