BOON Sziréna

2018.04.25. 09:45

Kisgyermekein élte ki beteg szexuális vágyait az ózdi apa

Debrecen, Miskolc, Ózd - Másfél éven át használta nemi vágyai kielégítésére 3 és 6 év közötti gyerekeit.

Debrecen, Miskolc, Ózd - Másfél éven át használta nemi vágyai kielégítésére 3 és 6 év közötti gyerekeit.

Jogerősen 12 év fegyházbüntetésre ítélték folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt. Az ózdi férfi – más súlyos dolgok mellett – nemi vágyának felkeltése, illetve kielégítése érdekében az akkor 3 illetve 6 év közötti három gyermekét több alkalommal „szexuális cselekmények végzésére” bírta rá.

Kukából etették a kicsiket

A bíróság által megállapított tényállás szerint H. Krisztián és élettársa – a büntetőper első és másodrendű vádlottai – gyermekeik születésétől, azaz 2008-tól kezdődően 2015 januárjáig – a gyermekek nevelésbe vételéig – közösen nevelték négy gyermeküket. Gyermekeik számára nem biztosították a megfelelő lakókörnyezetet, 2011. és 2015. között vándorló életmódot folytattak, lakóhelyüket rendszeresen változtatták Ózdon.

A lakásuk túlnyomórészt koszos, bűzös, élősködőkkel teli volt. Elhanyagolták gyermekeik személyi higiéniáját, a kicsik ápolatlanok, koszosak, büdösek voltak. Az egyik kisfiút tankötelezettsége ellenére a családgondozók többszöri felszólítására sem íratták be az óvodába. Majd oda is rendszertelenül jártak a folyamatos költözések miatt.

A vádlottak nem biztosítottak a gyerekeknek elegendő mennyiségű és az évszaknak megfelelő tiszta ruhát, valamint a csecsemőkorú gyermeknek pelenkát. A gyermekeknek nem biztosítottak megfelelő élelmet, a gyerekekkel együtt kukázni jártak és gyakran az onnan származó ételmaradékot ették.

A szemük láttára szexeltek

A beteg gyermekeiket nem mindig vitték orvoshoz, illetve a felírt gyógyszereket sem váltották ki. A gyerekek a kötelező védőoltásokat sem kapták meg időben. Az élettársak számos alkalommal a gyermekeik szeme láttára éltek szexuális életet.

2011. decemberétől a család gondozásba került, azonban újra elköltöztek, fűtés nélküli lakásban laktak és az áramot is illegálisan vételezték. A családgondozók által felajánlott segítséget látszólag megfogadták, azonban semmit nem tettek a gyermekek egészséges fejlődése érdekében.

A férfi 2013 szeptembere és 2015 januárja között nemi vágyának felkeltése, illetve kielégítése érdekében az akkor mindössze 3 illetve 6 év közötti három gyermekét több alkalommal szexuális cselekmények végzésére bírta rá.

Jogerős ítélet született

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017. decemberében H. Krisztiánt „három rendbeli, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette” miatt, mint visszaesőt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet szerint a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A bíróság a férfi szülői felügyeleti jogát megszüntette 5 kiskorú gyermeke felett. A bíróság az élettársat négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a nő szülői felügyeleti jogát megszüntette 6 kiskorú gyermeke felett.

Az ítélet ellen akkor az első rendű vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért, a másodrendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Margit vezette tanácsa kedden helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, amely így jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!