BOON Sziréna

2018.03.19. 19:06

Zugírászat miatt áll a bíróság elé az ügyvéd Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Engedély nélkül vé­gezte az ügyvédi munkát, pénz is elfogadott érte.

Tiszaújváros - Engedély nélkül vé­gezte az ügyvédi munkát, pénz is elfogadott érte.

Hétfő délután folytatta a bizonyítási eljárást a Tiszaújvárosi Járásbíróság annak a vádlottnak a bünte­tőperében, aki ellen zugírászat bűntette miatt indult büntetőeljárás. A vádirat lényege szerint a vádlott ügyvédi kamarai tagsága korábban megszűnt, ezért őt törölték a névjegyzékből. Ezt követően azonban több alkalommal látott el ügyvédi feladatokat, többek között többször vett részt különböző büntetőeljárásokban meghatalmazott, illetve kirendelt védőként.

Ezen alkalmakkor a tanúknak kérdéseket tett fel, bizonyítási indítványt terjesztett elő, perbeszédet tartott, fellebbezéssel élt. Egy alkalommal a meghatalmazás kapcsán ügyvédi munkadíjat is átvett, ezt azonban visszaadta, így az okozott kár megtérült.

Másik alkalommal egy üres papírlapot íratott alá meghatalmazóival, azzal az ígérettel, hogy azt, mint meghatalmazást visszajuttatja részükre. Egyidejűleg ügyvédi ­munkadíjat is átvett tőlük, amelyet azonban nem adott vissza és így kárt okozott vele.

- SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!