BOON Sziréna

2018.02.09. 10:32

Nyílt utcán vertek agyon egy férfit Ózdon

Miskolc, Ózd - Addig rugdosták, míg bele nem halt a sérüléseibe, emberölés miatt ítélték el a két férfit.

Miskolc, Ózd - Addig rugdosták, míg bele nem halt a sérüléseibe, emberölés miatt ítélték el a két férfit.

A Miskolci Törvényszék emberölés miatt szabadságvesztésre ítélte azt a két férfi vádlottat, akik Ózdon az utcán olyan súlyosan bántalmazták ismerősüket, hogy a sértett a helyszínen életét vesztette.

Együtt szórakoztak

2015. októberében a sértett férfi és az ügy másodrendű vádlottja egy társaságban szórakoztak Ózdon, alkoholt is fogyasztottak, majd együtt indultak az első rendű vádlott lakására. Az ingatlanba bementek, azonban az első rendű vádlottat nem találták otthon, ezért kijöttek a házból. Az utcán találkoztak az első rendű vádlottal, aki kifogásolta, hogy a sértett ittasan bement a lakásába. Végülis mindketten megütötték, megrúgták a sértettet, aki földre esett. A vádlottak a földön fekvő sértettet tovább bántalmazták, ütötték, rúgták, taposták a testét, mely következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A bíróság a büntetett előéletű vádlottakat emberölés bűntette miatt szabadságvesztésre, az első rendű vádlottat 10 év, a másodrendű vádlottat 11 év fegyházbüntetésre ítélte. Utóbbi esetében súlyosító körülmény volt, hogy a bűncselekményt ittas állapotban, más bűncselekmények miatt folyamatban volt eljárás tartama alatt követte el.

Nem jogerős az ítélet

Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlottak és a védők fellebbeztek. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!