BOON Sziréna

2018.02.15. 19:45

Két hét, hét bűncselekmény. Irány a fogda

Miskolc, Oszlár, Tiszapalkonya, Tiszaújváros - Nem sokat vesztegette az idejét, de hamar rendőrkézre került.

Miskolc, Oszlár, Tiszapalkonya, Tiszaújváros - Nem sokat vesztegette az idejét, de hamar rendőrkézre került.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki – a gyanú szerint – két hét alatt hét bűncselekményt követett el.

A férfi társaival január 26-án, az éjszakai órákban Oszlár településen egy telefonfülkéből csavarhúzóval próbáltak pénzt kivenni, sikertelenül. Másik alkalommal egy parókiára az ajtó felfeszítésével mentek be, de nem vittek el semmit. Később nagyobb sikerrel jártak: a gyanúsított egy lakóház udvarára ment be társaival, ott a lakóházat és a melléképületet feltörték, és néhány szerszám elvételét követően elhajtottak az udvaron parkoló Volkswagen márkájú autóval. A lopott autóval Tiszaújvárosba mentek, ahol egy parkolóban található Suzukit törtek fel, abból elvittek egy táskát, személyes iratokat, egy kis baltát és a jármű tankjából 25 liter benzint. Két nappal később egy másik autó üzemanyag tartályát is feltörték, azonban benzinhez nem jutottak.

Rátámadtak egy vendégre

Február 2-án a gyanúsított és társa egy tiszaújvárosi sörözőben rátámadtak egy vendégre, akinek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak. Február 9-én a gyanúsított az esti órákban Tiszapalkonyán találkozott ismerőseivel, egyikük otthonában a kialakult nézeteltérést követően a leütötte egyik ismerősét, majd tőle 5 ezer forintot, egy mobiltelefont, egy kabátot és egy tetováló-készletet is elvett.

Indokolt az előzetes

Tekintettel arra, hogy gyanúsított férfi ismeri a tanúk elérhetőségét, feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást. Továbbá feltehető az is, hogy a férfi újabb bűncselekményt követne el, ezért a nyomozási bíró a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!