BOON Sziréna

2018.02.11. 13:40

Azt se bánták, hogy elestek a lopott kerékpárral Mezőkövesden

Mezőkövesd, Mezőkeresztes - Sorban kötötték el a kétkerekűeket, de kattant a bilincs a kezükön.

Mezőkövesd, Mezőkeresztes - Sorban kötötték el a kétkerekűeket, de kattant a bilincs a kezükön.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 19 éves mezőkeresztesi fiatalemberrel és 16 éves társával szemben.

Fotó: police.hu

A gyanúsítottak 2017 szeptemberében Mezőkövesden, összesen nyolc biciklit tulajdonítottak el, amelyeket eladtak. A „kerékkötőknek” könnyű dolguk volt, hiszen egy jármű sem volt lelakatolva.

Volt olyan eset, amikor a páros elesett, a kerékpárt pedig hátrahagyva szaladtak tovább. Más alkalommal pedig az ellopott kerékpárt egy bokorba dobták, hogy később értékesíthessék. Az ügyben indított nyomozást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Erre figyeljünk

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya felhívja a kerékpárosok figyelmét, hogy a biztonságos értékmegőrzés érdekében tartsák be a szakemberek legfontosabb intelmeit:

- a biciklik lezárásához U-lakatot, vagy edzett szemekből álló acélláncot használjanak, és ne sodronyzárat vagy gyűrűs gerinclakatot,

- a kerékpár vázát biztos tereptárgyhoz rögzítsék,

- és soha ne hagyják lezáratlanul a kerékpárt.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!