BOON Sziréna

2018.02.08. 16:12

17 ittas sofőr egy akadt fenn a szűrőn egy hét alatt Borsodban

Miskolc - „Csak” egy ittas sofőr okozott közúti közlekedési balesetet az év ötödik hetében Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain.

Miskolc - „Csak” egy ittas sofőr okozott közúti közlekedési balesetet az év ötödik hetében Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain.

A Borsod-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére!

Hangsúlyozni kell, hogy a ittas állapotban elkövetett járművezetés bűncselekmény és bírósági eljárást vonhat maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára! A 2018-as esztendő ötödik hetében a megye útjain január 29-e és február 4-e között 78 közúti közlekedési baleset történt, ebből mindössze csak 1 anyagi kárral végződő balesetben volt ittas sofőr az okozó.

A járőrök az adott időszakban azonban 17 ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!