BOON Sziréna

2018.01.29. 10:15

Életet mentettek a gyors szerencsi rendőrök Tiszalúcon

Szerencs, Tiszalúc - Az utolsó pillanatban érkeztek a helyszínre a járőrök, hogy megmenthessék a férfit.

Szerencs, Tiszalúc - Az utolsó pillanatban érkeztek a helyszínre a járőrök, hogy megmenthessék a férfit.

A Szerencsi Rendőrkapitányságon találkozunk Tóth László zászlóssal, valamint Bancsók Béla törzsőrmesterrel, akik szerényen csak annyit mondanak, hogy a dolgukat tették, ami a rendőrség jelszava is, szolgálnak és védenek. De azért kérdésünkre elmesélik, mi is történt két nappal korábban.

Szóval tartotta

Tóth László maga is tiszalúci, ismeri is a férfit, mint falubelijét, de meg sem fordult a fejében korábban, hogy ilyen helyzetben fognak találkozni egyszer.

– A tevékenység-irányító központból érkezett a jelzés Miskolcról, és kaptuk a címet. Azonnal elindultunk fény és hangjelzést is használva ­siettünk, amennyire tudtunk – kezd bele a történetbe Bancsók Béla hozzátéve, abban, hogy így alakult a dolog és meg tudták menteni a férfi életét nagy szerepe van a ­hívást fogadó ügyeletesnek, Demkó Ildikó századosnak, aki igyekezett szóval tartani a férfit, és kitartóan újra és újra visszahívta, hogy időt ­nyerjen a járőrpárosnak.

A helyszínre érve azonban így is döbbenetes látvány fogadta a rendőröket! Az ­autóból kiszállva ugyanis azonnal észrevették a férfit, aki a lakása bejárati ajtaja előtti teraszon kötéllel a nyakában lógott az utcáról is látható módon. Ez azonban nemhogy leblokkolta volna őket, hanem még nagyobb igyekezetre sarkalta.

– A kerítésen nem is átmásztunk, hanem lendületből átugrottuk és azonnal futottunk a teraszra, minden nagyon gyorsan történt, gyakorlatilag másodpercek alatt – idézi fel a pillanatokat Tóth László. Egyikük megemelte és tartotta a férfit, míg a másikuk megoldotta a hurkot, majd lefejtették a kötelet a tetőszerkezet keresztvasáról és a földre fektették stabil ­oldalfekvésbe.

– Egy élettelen, magatehetetlen testet emeltünk meg és mozgattunk, a férfi nem adott már életjelet, ezért attól tartottunk, hogy már menthetetlen lesz. Teljesen el volt kékülve, ám amikor lefektettük a mozgatás hatására némi váladék távozása és egy hörgés után egy nagy levegővétel következett, ami reményt adott, hogy mégis életben maradhat. Próbáltuk élesztgetni, szólítottuk a nevén, aminek hatására ki is nyitotta a szemét, de láthatóan nem volt magánál, nem volt orientált, és nem tudta mi történik vele. Közben szerencsére már érkeztek a szintén riasztott mentősök is, akik innen ­átvették az ellátását – meséli a két rendőr.

Nem először

Azt mondják a munkájukkal járnak az ilyen esetek, így pályafutásuk során nem először fordult elő, hogy sérült, bajba került embereket kellett menteni, még, ha ennyire egyértelmű nem is volt, hogy valakinek az élete múlt a ­beavatkozásukon. Sajnos olyan eset is előfordult, amikor már nem tudtak segíteni, így különösen fontos számukra ez a sikeres mentés.

– Egy emberéletről beszélünk, amit sikerült megóvni. Ezért csináljuk ezt az egészet, ezért vagyunk rendőrök. ­Nagyon jó érzés, hogy tudtunk rajta segíteni, ez sokat jelent nekünk a mindennapi munkánk során a jövőben is –teszik hozzá.

- ÉM-HI -


[related-post post_id="3748536"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!