BOON Sziréna

2017.12.10. 20:16

Kacsázott a járművel, felborult a sétakocsi Bogácson

Mezőkövesd, Bogács - Heten sérültek meg a Bogácson felborult sétakocsiban.

Mezőkövesd, Bogács - Heten sérültek meg a Bogácson felborult sétakocsiban.

A vád ismertetésével és a vádlott kihallgatásával első tárgyalást tartott a héten a Mezőkövesdi Járásbíróság egy férfi büntetőügyében, akit „közúti baleset gondatlan okozásának vétségével” vádolnak.

Lánybúcsúsokat szállított

A vádirat szerint a férfi tíz éve folytat személyszállítással kapcsolatos vállalkozói tevékenységet: elektromos lassú járművével és annak pótkocsijával Bogácson sétakocsikázás szolgáltatást nyújt.

Még 2014 júliusában éjfél körül történt, hogy elindult a bogácsi pincesorról a település központja felé, amikor az egyik borozónál egy lánybúcsún részt vevő, hétfős társaság szállt fel a járműre, a már ott tartózkodó két utas mellé, illetve hozzájuk csatlakozott még további két személy.

Kibillent egyensúlyából

A sétakocsikáztató férfi a központ felé haladva a jármű sebességét növelte és „kacsázni” kezdett az úton, majd egy parkolóba érve egyre kisebb és kisebb köröket írt le a járművel, míg annak pótkocsija kibillent és felborult a benne utazókkal együtt. A pótkocsi utasai közül öten nyolc napon belül, míg ketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!