BOON Sziréna

2017.12.06. 10:11

A nő nyakához tartotta a pisztolyt és kirabolta Miskolcon – előzetesbe tették

Miskolc - Minden előzmény nélkül támadt rá az udvaron a kisgyermekét toló fiatal anyára.

Miskolc - Minden előzmény nélkül támadt rá az udvaron a kisgyermekét toló fiatal anyára.

A Borsod -Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség indítványára, a Miskolci Járásbíróság hétfőn elrendelte annak a 22 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki egyik ismerősét – egy kisgyermekes fiatal nőt – rabolt ki Miskolcon.

Elvitte apja pisztolyát

Az immár gyanúsított fiatal férfi múlt héten pénteken, napközben nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, majd délután a lakásán magához vette az édesapja tulajdonát képező – egy műanyag tokban tárolt – gázpisztolyt és elindult nőismerőse lakásához.

A fiatal nő a kisgyermekét babakocsiban tolva, a gyanúsított után rövid idővel érkezett a házhoz, amelyben lakik és a ház udvarán találkozott össze a férfival.

A férfi – nem tudni pontosan, hogy milyen dolgoktól vezéreltetve – minden előzmény nélkül combon rúgta a fiatal nőtt, majd elővette a pisztolyt, a nő nyakához szorította míg a másik kezével átkutatta a ruházatát és elvette a mobiltelefonját.

Gyorsan elfogták

A férfi ezután a helyszínről megpróbált elmenekülni, azonban a kiabálásra időközben kiérkező rendőrjárőrök elfogták.

A megtámadott nő és gyermeke a bántalmazás következtében nem szenvedett sérülést és az eltulajdonított mobiltelefonját is visszakapta a rendőröktől.

A 22 éves férfinak fegyveresen elkövetett rablás bűntettéért kell felelnie, mely bűncselekményt a törvény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3699177"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!