BOON Sziréna

2017.11.06. 09:22

Mérgezés Dámócon - Ketten meghaltak, ketten őrizetben

Dámóc, Miskolc - Összesen nyolc embert vittek kórházba a hétvégén azok közül, akik mérgező italt fogyasztottak. A rendőrség két embert előállított.

Dámóc, Miskolc - Összesen nyolc embert vittek kórházba a hétvégén azok közül, akik mérgező italt fogyasztottak. A rendőrség két embert előállított.

Két ember meghalt, több embert pedig kórházban kezelnek azok közül, akik valószínűleg metilalkohol-mérgezést szenvedtek a hétvége folyamán Dámócon. A mentők pénteken este értesítették a rendőrséget arról, hogy Dámócon három helyi lakost láttak el mérgezés gyanúja miatt. A három férfi szeszes ital gyanánt mérgező összetételű folyadékot ivott. Őket súlyos állapotban kórházba szállították. Szombaton reggel egy idősebb dámóci nőt holtan találtak a lakásában, akinél szintén felmerült a gyanú, hogy alkohol helyett mérgező folyadékot fogyasztott, ami a halálát okozhatta.

Egy 14 éves fiú a második áldozat

Az először kórházba szállított fiatalok közül egy 14 éves fiú vasárnap hajnalban életét vesztette, a második legfiatalabb áldozat életéért küzdenek az orvosok, de vasárnap délután őt is kétszer újra kellett éleszteni.

- A legidősebb beteget is altatjuk és lélegeztetjük, az ő állapota nem romlott tovább – mondta dr. Tiba Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója. Hozzátette, további öt beteg is érkezett hozzájuk, közülük az egyik jó állapotban volt és saját felelősségére távozott, egy másik pedig művese-kezelésen esett át. Hárman megfigyelés alatt állnak, egyiküket a toxikológián látják el, két betegre pedig valószínűleg dialízis vár. A betegek művese-kezelésre átmenetileg van szükség, míg a méreg ki nem ürül a szervezetből. A metil-alkohol miatt a vese nem működik, a vér pedig elsavasodik.

- A metil-alkohol sejtméreg, amelynek bomlása során előbb formaldehid, majd végül hangyasav keletkezik, mindkettő veszélyes a szervezetre, a máj, a vese, a keringés és a tüdő károsodását okozzák. Ha valaki nagy mennyiségben fogyaszt belőle, annál vakságot okozhat. Nincs ellenszere, csak tüneti kezelés lehetséges. Ha az orvosi segítség eredményes, a betegek túlélik a mérgezést – fejtette ki dr. Tiba Sándor.

Videó: RTL Klub

A mérgezés súlyosságát befolyásolja a fogyasztott mennyiség, az, hogy evett-e valamit a betegek, illetve, hogy milyen gyorsan működik a mája és veséje. A gyógyulás hosszú időt, heteket is igénybe vehet.

Mint azt Janasóczki Attilától, megyei rendőrségi szóvivőtől megtudtuk, a rendőrség a nyomozás során vasárnapra virradóra előállítottak egy helyi férfit - akitől a beszerzett információk szerint a mérgező folyadékot vásárolták - és gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. Vasárnap délután az üggyel kapcsolatban egy lácacsékei lakost is előállítottak.

ÉM-TB


Videó: Tények


[related-post post_id="3671070"]

[related-post post_id="3670677"]

[related-post post_id="3670447"]

[related-post post_id="3670169"]

[related-post post_id="3669526"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!