BOON Sziréna

2017.09.26. 08:50

Most Abaújszántón találtak „poros levelet”

Abaújszántó - Ha egy üzlet beindul – mondhatnánk, ha nem tartanánk morbidnak „gyanús fehér poros” levelekkel viccelődni.

Abaújszántó - Ha egy üzlet beindul – mondhatnánk, ha nem tartanánk morbidnak „gyanús fehér poros” levelekkel viccelődni.

Az elmúlt hetekben Szerencsen és Miskolcon két-két alkalommal kellett gyanús boríték miatt felfüggeszteni a postahivatal, illetve a NAV működését. Valamennyi esetben ártalmatlannak bizonyult a borítékok tartalma. Nem csekély munkát adott a boríték küldője a rendőrségnek és a katasztrófavédelem mobil laborjának.

Elfogott feladó

El is fogták a levelek küldésével alaposan gyanúsítható 62 éves szerencsi férfit, aki azon bukott le, hogy feladót jelölt meg a borítékokon és ezen a nyomon rátaláltak a rend­őrök. A bíróság a férfit előzetes letartóztatásba helyezte „különösen nagy kárt okozó közérdekű üzem működésének megzavarása” bűntett elkövetésének gyanújával. Büntetése akár 5–10 év szabadságvesztés is lehet.

Itt az újabb levél

A katasztrófavédelmi mobil labort hétfő délután Abaújszántóra riasztották, ahol – mint tudomásunkra jutott – a helyi postahivatalban találtak „gyanús fehér port” tartalmazó levelet. Annyi bizonyos, hogy feladójuk nem azonos az előzőekével, mert az azokkal gyanúsított személy előzetes letartóztatásban van a rácsok mögött.

Mentők is

A port tartalmazó gyanús küldemények miatt a katasztrófavédelem kérésére a mentők biztosították az abaújszántói postahivatalnál a helyszínt, végül kiderült, hogy a küldemények nem tartalmaznak káros anyagot.

Az abaújszántói gyanús küldeményekkel kapcsolatban Dojcsák Dávid, a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a helyszínre a katasztrófavédelem mobillaborja vonult ki, a szakemberek megvizsgálták a port, de az eredmény negatív lett.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3624080"]

[related-post post_id="3623127"]

[related-post post_id="3620988"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!