BOON Sziréna

2017.08.25. 01:23

Paprikasprével védekezett, három rablót vert vissza a 93 éves férfi Miskolcon

Miskolc - Nem hagyta magát kirabolni a 93 éves férfi a miskolci belvárosban.

Miskolc - Nem hagyta magát kirabolni a 93 éves férfi a miskolci belvárosban.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség „csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének” kísérlete miatt emelt vádat egy 26 éves férfi és egy 16 éves lány ellen, akik az elmúlt év augusztusában egy idős férfit próbáltak kirabolni Miskolcon.

A rablópáros és a társaságukban lévő 11 éves fiú Miskolc belvárosában sétáltak a déli órákban, mikor elhatározták, hogy valakitől, lehetőség szerint egy idős embertől pénzt fognak szerezni, amit majd egymás között elosztanak.

Megúszta a rablást

A miskolci főutcán figyeltek fel a 93 éves férfira, akit követtek a közelben lévő lakásáig. A kapu előtt körbevették az idős embert, a csapat gyermekkorú tagja megkérdezte tőle a pontos időt, majd mikor a férfi az órájára nézett, gáz­sprével az arcába fújt. A rablóbandának végül semmit sem sikerült elvenniük az idős embertől, mert segítségért kiáltott, miközben ő is elővette a zsebében lévő paprikasprét, mire a támadók elmenekültek.

Az ügyészség a vádiratban az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabására, míg a szabadlábon lévő – bűnsegédként vádolt – fiatalkorú lánnyal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt a bíróságnak. A vádlottak gyermekkorú társa nem büntethető, mert a bűncselekmény elkövetésekor még a tizenkettedik életévét sem töltötte be.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!