BOON Sziréna

2017.07.29. 09:54

Életveszélyes sérülést szenvedett az ózdi motoros

Bodroghalom, Bükkmogyorósd,Ózd  - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. július 28-án négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Bodroghalom, Bükkmogyorósd,Ózd  - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. július 28-án négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Bodroghalom belterületén közlekedett 2017. július 28-án 9 óra 50 perckor egy 45 éves helyi asszony kerékpárral. A nő egy útkereszteződésben balra szándékozott kanyarodni, azonban nem győződött meg arról, hogy járművének előzését a mögötte haladó Suzuki típusú személyautó már megkezdte. Az ütközés következtében a kerékpáros nő elesett és könnyű sérülései keletkeztek.

A Szilvásvárad és Bükkmogyorósd közötti útszakaszon közlekedett 2017. július 28-án 11 óra 10 perckor egy 37 éves ózdi férfi egy Yamaha motorkerékpárral. A sofőr járműve sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, majd lehalad egy kanyarban az úttestről és a vízelvezető árokba csapódott. A motort kormányzó férfinak a baleset során súlyos, életveszélyes sérülései keletkeztek.

Abaújkér felől Vizsoly irányába közlekedett 2017. július 28-án 14 óra 25 perckor egy 57 éves abaújkéri férfi Fiat típusú személygépjárművével. A sofőr haladása során nem kellő jobbra tartással közlekedett és súrlódásszerűen nekiütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő busz oldalának. A baleset okozója elhagyta a helyszínt, őt a rendőrök azonosították, majd elfogták és vérvételre előállították. A baleset során a Fiat sofőrjének könnyű sérülése keletkezett.

Vilyvitány belterületén haladt 2017. július 28-án 19 órakor egy 52 éves helyi férfi egy Quaddal. A sofőr egy enyhe balra ívelésű kanyarból haladt ki, amikor lehaladt az útpadkára és egy ott lévő oszlopnak csapódott. A Quadot kormányzó férfit - aki semmiféle védőfelszerelést nem viselt - a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A fenti eseteken túlmenően anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset négy esetben jutott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tudomására.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét a KRESZ szabályainak mindenkori betartására, valamint arra, hogy aki ittasan, illetve más bódító hatású szer hatálya alatt vezet  elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyeztet. Fontos továbbá azt is hangsúlyozni, hogy a védőfelszerelések használata életeket menthet.

Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!

-  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!