BOON Sziréna

2017.06.02. 08:50

Megverte édesanyját a miskolci férfi, belehalt a sérülésekbe

Debrecen, Miskolc - Az ítélőtáblán tárgyalják a halált okozó súlyos testi sértés ügyét.

Debrecen, Miskolc - Az ítélőtáblán tárgyalják a halált okozó súlyos testi sértés ügyét.

P. Zoltán Miskolcon élt albérletben. 2014 februárjában elment idős édesanyjához, durván veszekedtek és a férfi több alkalommal az arcon, a nyakon, illetve a bal kulcscsontjánál megütötte az asszonyt. Az idős nő a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy magatehetetlenné vált. A férfi az ágyra fektette édesanyját, betakarta, hogy csak a feje búbja látszódott ki. A magatehetetlenné vált asszony a bántalmazás hatására meghalt.

Hiába ébresztgette

A férfi közben még telefonált korábbi barátnőjének, internetezett, majd felhívta az asszony unokáját, hogy a nagymama lepihent és megengedte, hogy az unoka iskola után a barátjához menjen. A középiskolás fiú ennek ellenére hazament, látta, hogy a mama az ágyban betakarva fekszik. A férfi azt mondta a fiúnak, hogy az asszony csak lepihent, majd együtt távoztak. Az unoka néhány óra múlva hazament és látta, hogy a nagymamája még mindig ágyban fekszik. A férfi is hamarosan megérkezett, ébresztgetni kezdte édesanyját, majd közölte unokaöccsével, hogy a nagymama meghalt. Utána bejelentette a rendőrségen, hogy meghalt az édesanyja és neki köze van a halálához.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2016 decemberében P. Zoltánt halált okozó testi sértés bűntette miatt 7 év börtönre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A fellebbezés nyomán a Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa tárgyalja az ügyet.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!