BOON Sziréna

2017.06.20. 10:07

Egy tizenhat éves lányt erőszakolt meg hét fiatal férfi Kesznyétenben

Miskolc, Kesznyéten - Előzetesben a csoportos erőszakkal gyanúsított fiatalok.

Miskolc, Kesznyéten - Előzetesben a csoportos erőszakkal gyanúsított fiatalok.

A Miskolci Járásbíróság 2017. július 19. napjáig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a hat gyanúsítottnak, akikkel szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva többek által elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás. Egy hetedik fiatalembert még keresett a rendőrség, ám időközben feladta magát, így mind a heten már előzetesben vannak.

Elkábult a marihuánás cigarettától

A gyanú szerint 2017. június 15-én az esti órákban a Kesznyétenben lakó fiatalkorú lány az ugyancsak helyben lakó barátjához indult, amikor útközben találkozott az első rendű gyanúsítottal, aki cigarettával kínálta, melyet a lány elfogadott.

A marihuánás cigarettától a lány végtagjai zsibbadni kezdtek, majd az első rendű gyanúsított és a hozzájuk csatlakozó hatodik rendű gyanúsított egy romos házba kísérték, ahol további cigarettára gyújtottak. Ezt követően a kábult állapotban levő sértettel szemben szexuális erőszakot alkalmaztak akarata ellenére, ahogyan azt tette az időközben a helyszínre érkező ötöd rendű gyanúsított is. Ezután a lányt egy másik házba vitték, ahol további öt fiatal férfi lefogta, bántalmazta és megerőszakolta.

A felfüggesztett börtön sem volt akadály

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta, döntését a gyanúsításban szereplő bűncselekmény miatt 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére alapította. Ezen túl a bíróság álláspontja szerint fennáll annak a veszélye, hogy a terheltek szabadlábra kerülésük esetén a tanúkat vagy egymást vallomásuk megtételében befolyásolnák, a még meg nem talált bizonyítási eszközöket elrejtenék, veszélyeztetve ezzel a bizonyítást. Ketten közülük a cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követhették el. A gyanúsítottak kedvezőtlen személyi körülményei miatt megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra kerülésük esetén újabb bűncselekményt követnének el.

A végzést az ötödrendű gyanúsított tudomásul vette, a többiek azonban fellebbezést jelentettek be.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!