BOON Sziréna

2017.06.23. 08:48

Brutálisan megverte 75 éves áldozatát Felsőzsolcán

Miskolc, Felsőzsolca - Tizenegy év fegyházat kapott első fokon a felsőzsolcai kocsmai rabló.

Miskolc, Felsőzsolca - Tizenegy év fegyházat kapott első fokon a felsőzsolcai kocsmai rabló.

A Miskolci Törvényszék dr. Horváth Mária vezette tanácsa „életveszélyt okozó testi sértés és rablás bűntette” miatt első fokon 11 év fegyházbüntetésre ítélte azt az embert, aki 75 éves áldozatát brutálisan megverte és kirabolta Felsőzsolcán.

Elájult a szorítástól

A bíróság megállapítása szerint a férfi a felsőzsolcai Gladiátor sörözőben volt, és tudomására jutott, hogy az ott dolgozó nő bizsu ékszerek értékesítésével is foglalkozik. Azt mondta későbbi áldozatának, hogy fülbevalót akar vásárolni, de ehelyett távozott a szórakozóhelyről. Rövid idő elteltével azonban visszatért, majd a 75 éves sértettet a mellékhelyiségbe rángatta, egyik karjával a nyakát szorította, míg másik kezével több alkalommal ököllel arcon ütötte, lábával többször megrúgta. Az áldozat szabadulni próbált a szorításából, azonban az egyre erősebb lett, végül eszméletét vesztette.

Ezt követően a rabló elvitt 615 200 forint értékű arany ékszert, az üzletből pedig magához vett 17 csokoládét, 5 üveg pezsgőt és néhány ezer forint készpénzt, majd távozott. A bántalmazás életveszélyes sérülést, koponyaűri vérzést és arccsonttörést okozott, valamint poszttraumás stressz alakult ki.

Részegen és priusszal

A Miskolci Törvényszék súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott büntetett előéletű, a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt, ittas állapotban követte el.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő enyhítés érdekében fellebbezett.

A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!