BOON Sziréna

2017.06.25. 14:51

Borotvapengével fenyegetőzött egy 13 éves szerencsi fiú

Szerencs, Miskolc - Rablási kísérlet miatt tették előzetesbe a 13 éves szerencsi fiút.

Szerencs, Miskolc - Rablási kísérlet miatt tették előzetesbe a 13 éves szerencsi fiút.

Az immár gyanúsított fiú múlt pénteken, a kora esti órákban az egyik szerencsi ABC előtt szólította meg a vele egykorú fiút azzal a szándékkal, hogy tőle pénzt vagy valamilyen értéktárgyat szerezzen. Megkérdezte, hogy milyen telefonja van, majd beszélgetni kezdett vele, aztán előkapott egy eldobható borotvát, azzal fenyegetve próbálta „jobb belátásra” bírni kortársát.

Akár tíz évet is kaphat

A megtámadott 13 éves gyerek igyekezett szabadulni, és amikor pénzt követelt tőle támadója, azt mondta, hogy nincs nála, de megígérte, hogy ha hazaér, kihozza a követelt összeget. Otthon aztán elmesélte a történteket édesanyjának, aki kérdőre vonta a támadót. Ő tagadott, majd elfutott a helyszínről. Nem sokkal később a rendőrök elkapták.

Már büntethető korban

A Miskolci Járásbíróság azért rendelte el a 13 éves fiú előzetes letartóztatását, mert a bűncselekmény büntetési tétele akár 5–10 év szabadságvesztés is lehet. Ráadásul a fiúval szemben több büntetőeljárás volt már folyamatban, azonban a gyermekkorúsága miatt eddig mindet megúszta. Rablás elkövetése esetén azonban a büntethetőségi korhatár 12 év.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!