BOON Sziréna

2017.05.31. 12:27

Újabb per „halálutas” baleset miatt Borsodban

Sárospatak, Sátoraljaújhely - Gyakoriak a súlyos balesetek a 37-esen. Erről nem az út tehet. Mégis halálútnak tartják.

Sárospatak, Sátoraljaújhely - Gyakoriak a súlyos balesetek a 37-esen. Erről nem az út tehet. Mégis halálútnak tartják.

Az utóbbi években igencsak megszaporodtak a 37-es főközlekedési úton az olyan közlekedési balesetek, amelyek egy vagy több ember halálával végződnek. Az okok legtöbbször figyelmetlenségre, a közlekedési szabályok megsértésére vezethetők vissza. Sok esetben nehézgépjárművek – kamionok, mezőgazdasági gépek – vezetői az okozók.

Halálos lett az előzés

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróságon és a Miskolci Törvényszéken több per is van folyamatban, amely a 37-es úton történt baleset miatt indult.

Szerdán folytatja például a bizonyítási eljárást a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság annak a lengyel állampolgárságú kamionosnak az ügyében, aki 2015. szeptember 8-án a 37-esen Sárospatak irányából Miskolc felé tartott járművével, amikor egy másik kamion előzésébe kezdett egy enyhén balra ívelésű – és csak közel fele távon belátható – útszakaszon. Az előzés során súrlódásszerűen összeütközött a vele szemben érkező Honda személygépkocsival. A Honda lerohant az útról és egy fát kiütve a szőlős területen állt meg többszöri megpördülés után. A vezetőt kórházba szállították, ahol kómaszerű állapotba került, majd 2016. május 15-én meghalt.

ÉM-SZB


A szőlőben landolt az autó Sárospataknál

Súlyos személyi sérüléssel járó baleset történt Sárospatak közelében a 37-es főúton.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!