BOON Sziréna

2017.04.19. 17:28

Elhunyt a börtönben megvert 17 éves miskolci fiatal

Miskolc, Szikszó - Nem ébredt föl a kómából az a fiatal, akit cellatársa bántalmazott.

Miskolc, Szikszó - Nem ébredt föl a kómából az a fiatal, akit cellatársa bántalmazott.

Elhunyt az a 17 éves miskolci fiú, akit februárban cellatársa vert meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Fiatalkorúak Regionális Intézetében. A fiatalt két társával együtt egy leütéses rablás miatt vitték be, bűnsegédlettel gyanúsították, édesanyja szerint fia nem vett részt a cselekményben, csak rossz időben, rossz helyen volt. Mátét szabadlábra is helyezték azután, hogy megverték és kómába esett. Cellatársa, aki ellen most halált okozó testi sértés bűntette miatt nyomoznak, február 22-én este bántalmazta Mátét, akit az őrök csak másnap reggel találtak meg, eszméletlenül. A kómában lévő fiatalembert a megyei kórházba szállították, majd átkerült a szikszói kórházba, de ott sem tért magához, s most elhunyt.

- Nagyon nagy szívfájdalom ez egy anyukának, de ki kell bírni valahogy. Mátét mindenki, az apja, a testvérei, sógorai, nagyon várták haza. Reméltük, hogy felébred. Halála előtt két nappal láttam, akkor úgy éreztem, lesz egy kis javulás az állapotában. Szikszóra rehabilitációra szállították át, azt mondták, ott jobban tudnak foglalkozni vele. Az orvosok megtettek minden tőlük telhetőt, de Máté ennyit küzdött az életéért - mondta Csilla, Máté édesanyja. Hozzátette, fia temetéséről most intézkedik, az önkormányzattól kapnak ehhez támogatást.

Elárulta, még nem tudni, hogyan és miért verték meg a fiát, a rendőrök most is nyomoznak.

Dr. Lichy József ügyvéd korábban elmondta, szerinte igen kirívó eset ez büntetés-végrehajtási körülmények között. Ilyennek nem szabadna megtörténnie, ha a jogszabályok szerinti őrzési, felügyeleti, ellenőrzési rendszert maradéktalanul betartanák.

ÉM-TB



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!