BOON Sziréna

2017.03.13. 17:51

Tíz évet kapott a gyermekét árnyékszékbe dobó asszony

Miskolc - A Miskolci Törvényszék elsőfokú tanácsa tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyamatban volt büntetőeljárásban hirdetett ítéletet.

Miskolc - A Miskolci Törvényszék elsőfokú tanácsa tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyamatban volt büntetőeljárásban hirdetett ítéletet.

A megállapított tényállás szerint a vádlott házasságban él, kapcsolatukból három gyermek született, akiket együtt neveltek férjével egészen 2016. januárig. A vádlott a korábbi, harmadik terhességét is eltitkolta családja és ismerősei elől, – a szülést megelőző néhány héttel – amikor a várandósság szemmel jól látható volt, pusztán családtagjai felszólítására fordult orvoshoz.

2015-ben immár negyedik alkalommal lett várandós, azonban azt ismét eltitkolta, sőt a házastársa konkrét kérdésére tagadta is. 2016. január 21-én éjszaka a vádlott – miközben családtagjai a lakásban aludtak –, a fürdőszobában életképes lánygyermeknek adott életet, akit a szülést követően nem látott el, róla nem gondoskodott, hanem a házból kivitte és az udvaron található kerti WC-be rejtette, rá fűrészport szórt. A gyermek az ellátatlanság következtében hunyt el.

Másnap reggel a vádlott felkelt, ellátta a gyermekek és a ház körüli teendőket. A délelőtt során erősen vérezni kezdett, ezt jelezte anyósának és a szomszédban lakó sógornőjének. A hozzátartozók értesítették a mentőket, majd kórházba szállították. A kórházban megállapították, hogy a vádlott az ellátását megelőzően szült, azonban a kórházban őt ellátó orvosok előtt tagadta azt, ahogyan a büntetőeljárás során is.

A törvényszék a büntetlen előéletű vádlottat 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyben megszüntette a gyermekei feletti szülői felügyeleti jogát is, akik jelenleg állami gondoskodásban vannak.

Az ítélet nem jogerős, az ellen az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik. A másodfokú bíróság döntéséig a törvényszék a vádlottat – nem jogerősen - előzetes letartóztatásba helyezte.

ÉM-SZB


Emberölés miatt folyik a büntetőeljárás a Miskolci Törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!