BOON Sziréna

2017.03.08. 18:47

Hét éven át zaklatta élettársa kislányát a borsodi férfi

Debrecen, Miskolc - Szexuális erőszak miatt jogerősen elítélték a kisgyermeket zaklatót.

Debrecen, Miskolc - Szexuális erőszak miatt jogerősen elítélték a kisgyermeket zaklatót.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2016 októberében Cs. Zs. vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 7 év 2 hónap fegyházbüntetésre és 7 év köz­ügyektől eltiltásra ítélte.

Ittak, veszekedtek

Az ítélet szerint a vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A bíróság megállapítása szerint a vádlott 2004-ben létesített élettársi kapcsolatot, és közösen nevelték Miskolcon az asszony előző kapcsolatából született kiskorú lányt. A férfi és élettársa rendszeresen fogyasztottak alkoholt, gyakorta veszekedtek. Ittas állapotban a férfi rendszeresen verte élettársát, illetve annak kislányát is.

A nevelőapa a kislányt 5-6 éves korától 13 éves koráig (2004–2012 között) „különböző szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette”, amikor az édesanyja nem tartózkodott otthon. A gyermek próbált ugyan védekezni, de a férfi kihasználta fizikai erőfölényét, közben többször megfenyegette a kicsit, hogy ha elmondja bárkinek a történteket, akkor elzavarja őt, illetve édesanyját is a házból.

A gyámhatóság 2012-ben a kislányt az édesapjánál helyezte el. A gyerek 2014-ben számolt be apjának a vele történtekről.

Jogerőre emelkedett

A Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa keddi döntésében helybenhagyta a tavalyi elsőfokú ítéletet, amely így jogerőre emelkedett.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!