BOON Sziréna

2017.02.14. 14:31

Két ongait ölt meg a „csendes gyilkos”

Miskolc, Onga - Holtan találtak két embert ongai lakásukban. Magas volt a szénmonoxid koncentráció.

Miskolc, Onga - Holtan találtak két embert ongai lakásukban. Magas volt a szénmonoxid koncentráció.

Nem adtak életjelet egy ongai családi ház lakói, ezért szén-monoxid szivárgás gyanúja miatt riasztották a tűzoltókat február 14-én délelőtt – tudtuk meg Dojcsák Dávidtól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjétől.

A mérésnél derült ki

Megtudtuk: a miskolci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt két elhunytat találtak az ingatlanban. Az egység gázkoncentráció mérést végzett a házban, amely során megemelkedett szén-monoxid szintet mutatott ki a mérőműszerrel.

A szén-monoxid színtelen, szagtalan gáz, amely szén tartalmú anyagok égésénél keletkezik. Leggyakoribb forrásai a ház körüli, környezetünkben történő tüzelés és a kipufogógáz. Emellett okozhatják még gázkazánok, gáztűzhelyek és fűtőtestek, gázolajjal működő fűrészek és egyéb kisgépek, hajómotorok. A szénmonoxid-mérgezés gyorsan agykárosodást vagy – mint esetünkben – halált is okozhat.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!