BOON Sziréna

2017.01.17. 17:03

Az aszalói család otthon volt, amikor a lengyel kamion a házukba csapódott

Aszaló - A kamion mindent letarolt, ami csak az útjába került: kerítést, KRESZ-táblát, ház előtti fenyőfát.

Aszaló - A kamion mindent letarolt, ami csak az útjába került: kerítést, KRESZ-táblát, ház előtti fenyőfát.

Gyümölcsöt szállító, lengyel kamion csapódott Aszaló egyik családi házába múlt szombaton a délutáni órákban. A ház lakói otthon voltak, de szerencséjükre nem sérült meg senki. A kamion azonban letarolt mindent, ami csak az útjába került: kerítést, KRESZ-táblát, valamint a ház előtt álló fenyőfát. Hétfőn jártunk a helyszínen, a ház utca­front felőli falán jókora repedés húzódik. A KRESZ-tábla, ami korábban az út mellett állt, most a hóban fekszik. A kerítés jó darabon hiányzik, egy jókora része pedig bedőlt a kertbe.

Mészáros Istvántól, Aszaló polgármesterétől megtudtuk, az ingatlan lakhatatlanná vált. A család szombat este Miskolcra költözött rokonokhoz, egyébként nemrég laknak Aszalón.

Lakást biztosít

Az aszalói önkormányzat biztosít számukra egy lakást addig, amíg a megsérült ház helyreállítása megtörténik. Egyelőre statikai vizsgálatnak kell alávetni, azután derül ki, mit lehet vele tenni.

A helyiek szerint a kamion a település határában, a 3-as úton elhelyezett lassító szigetet akarta nagy sebességgel kikerülni, amikor a kamion megcsúszott és a ház falába csapódott. Egyébként a kamion sofőrje sem sérült meg.

Szerettünk volna beszélni a szerencsétlenül járt családdal is, de a családfő azt mondta, nem szeretne nyilatkozni.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején a forgalom rendőri irányítás mellett haladt szombat délután a 3-as főút érintett szakaszán egy sávban.

Kivontatták

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a műszaki mentést az encsi és a miskolci hivatásos tűzoltók hajtották végre a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A káreset felszámolásában segítséget nyújtott a regionális műszaki mentőbázis műszaki konténere is.

Az egységek a rendőrségi helyszínelés után eltávolították a mentést akadályozó kerítéselemeket és fát, majd kivontatták a járművet és megszüntették az üzemanyag-szivárgást. A lakók elhelyezésében hozzátartozóik segítettek.

ÉM-HE


Kis híján a gyerekszobában landolt egy kamion szombat este Aszalón, miután a sofőr valószínűleg későn vette észre a falu szélén a lassítószigetet. Amikor korrigálni akart, megcsúszott, és a ház falának ütközött.

Családi házba hajtott egy lengyel rendszámú kamion szombat délután Aszaló belterületén, a 3-as főúton, a forgalom a helyszínelés idején egy sávban halad - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség sajtóreferense

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!