BOON Sziréna

2016.11.25. 13:39

Szabálytalanul előzött, halálos balesetet okozott a lengyel kamionos Sárospataknál

Miskolc, Sárospatak - Lengyel kamionos egy nem belátható kanyarban és lassan manőverezett.

Miskolc, Sárospatak - Lengyel kamionos egy nem belátható kanyarban és lassan manőverezett.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség "halálos közúti baleset gondatlan okozása" miatt emelt vádat egy lengyel férfival szemben akinek hibájából egy fiatal férfi vesztette életét Sárospatak közelében.

Mint azt Miskolci László megyei főügyésztől megtudtuk, a 29 éves lengyel férfi egy nyergesvontató kamionnal közlekedett Miskolc felé Sárospatakról 2015 szeptemberében. Előtte egy másik kamion haladt, amit elkezdett megelőzni. Ezt egyrészt csak minimális sebesség különbséggel tette, másrészt egy teljes egészében be nem látható kanyarban. Az előzés vége felé járt, amikor a kamion vontatmány része még a szembe jövő sávban volt és ezzel ütközött egy szemből, szabályosan haladó személyautóval. Az ütközés következtében a személyautó lesodródott az útról, többször megpördült a levegőben és egy fát is kidöntött. A balesetben a gépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. A gondos orvosi ellátás ellenére mintegy 6 hónap múlva belehalt sérüléseibe.

Az ügyészség álláspontja szerint a kamion sofőrje az előzés szabályait súlyosan megszegte. Magatartása közvetlen oka volt a baleset bekövetkezésének. A lengyel állampolgárságú sofőr ellen az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!