BOON Sziréna

2016.11.29. 12:06

Jótevőit rabolta ki sorozatban a miskolci hajléktalan

Miskolc - Egy 96 éves férfi is volt a késsel is fenyegetőző áldozatai között.

Miskolc - Egy 96 éves férfi is volt a késsel is fenyegetőző áldozatai között.

A mindössze 20 esztendős férfi hajléktalanként él Miskolcon. Idén januárban kezdődött a bűnsorozata. Egy sörözőben ismerkedett meg egy középkorú férfival, aki meghívta egy italra. Közölte, hogy éhes, ezért az felhívta a lakására, enni adott neki. Távozáskor a hajléktalan felkapott egy 15 centi pengéjű kést és a férfi torkához szorította. Pénz és bankkártya átadását követelte, miközben torka elvágásával fenyegette. Végül négyezer forintot vitt el.

Pár nappal később az utcán vett észre egy 96 éves időst. Felajánlotta neki, hogy segít hazavinni kerekes bevásárló kocsiját. A lakásába érve durván a földre lökte az életkora miatt nehezen mozgó férfit és pénzt követelt tőle. A lakásból négyszázezer forint zsákmánnyal távozott. Az idős férfi félelmében csak napok múlva mert segítséget kérni szomszédaitól.

Életveszélyes fenyegetés

A rablóvá avanzsálódott hajléktalant pár héttel később újabb alkalmi ismerőse felhívta a lakására, hogy enni adjon neki. A fiatal férfi ezt követően többször visszajárt a sértetthez és miután nem kapott ellátást életveszélyesen megfenyegette. Időközben az utcán is "tevékenykedett", felkapta egy padon ülő idősebb férfi szatyrát és elszaladt vele. A rendőrök a helyszín közelében elfogták, így itt a sértett kára megtérült.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség 2 rendbeli felfegyverkezve illetve a védekezésre idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, zaklatás vétsége és lopás vétsége miatt emelt vádat. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltás indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!