BOON Sziréna

2016.10.11. 17:22

Vonat elé esett a traktorajtó, vészfékezés lett a vége Vizsolynál

Miskolc, Vizsoly - Vasúti átjáróban hagyta el a traktor ajtaját, amire aztán ráfutott az érkező vonat.

Miskolc, Vizsoly - Vasúti átjáróban hagyta el a traktor ajtaját, amire aztán ráfutott az érkező vonat.

Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség egy traktort vezető 54 éves férfival szemben.

Dolgozni indult

Az immár vádlottá avanzsálódott férfi idén nyáron, júliusban, az egyik napon a kora reggeli órákban Vizsoly külterületén egy földúton közlekedett a munkagépével. Földjére igyekezet.

Kilazult a csap

Mivel a traktoros nem rögzítette megfelelően a munkagép hátsó ajtaját, annak rögzítő csapja a nem csekély rázkódás következtében meglazult, majd annak rendje és módja szerint ki is esett.

A fém ajtó egy vasúti átkelőben leesett a traktorról a sínekre. Ezt a sofőr nem vette észre. Pár perccel később a menetrendszerűen közlekedő személyszállító motorvonat ráhajtott a síneken lévő és nehezen észlelhető rozsdás fém ajtóra. Ennek következtében a mozdony légtartálya megsérült. A levegőveszteség miatt a vonat automatikus vészfékezéssel megállt. Személyi sérülés szerencsére nem következett be. A vádlott magatartása veszélyeztette a vonaton utazók életét, testi épségét és biztonságát.

Próbára bocsátanák

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!