BOON Sziréna

2016.10.27. 09:57

Ittas rendőr volt a halálos baleset okozója Sárospatakon

Miskolc, Sárospatak - Gyorsan hajtott, út menti fának csapódott. A húsz éves utas halt meg.

Miskolc, Sárospatak - Gyorsan hajtott, út menti fának csapódott. A húsz éves utas halt meg.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség "halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette" miatt folytat nyomozást - mint hírt adtunk róla - az október 8-án hajnalban Sárospatakon történt közlekedési baleset ügyében. Mint kiderült, a halállal végződött balesetet egy próbaidős rendőr őrmester okozta.

További vizsgálatok

Dr. Miskolci László megyei főügyész tájékoztatása révén megtudtuk, hogy a nyomozás adatai szerint, a rendőr és egyik barátja az ominózus hajnalon a rendőr által vezetett gépkocsival Sárospatak belvárosa felől haladtak Végardó felé. A megengedett sebességhatárt jelentősen túllépő gépkocsi sofőrje egy hosszú jobbra ívelésű kanyarban elvesztette uralmát az autó felett, a jármű az úttestről lesodródott, keresztbe fordult és egy út menti fának csapódott. Az autó utasa, egy 20 éves fiatalember a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, míg a rendőrt a mentők súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Az ügyészségi nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a rendőr a járművezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. A büntetőeljárás a tanúkihallgatásokkal illetve további szakértői bizonyítással folytatódik.

Információnk szerint a büntetőeljárás alá vont egykori rendőr szolgálati viszonya időközben megszűnt.

ÉM-SZB


Videó: Két halálos baleset egy éjszaka alatt Borsodban

Emőd, Nyékládháza, Sárospatak - Meghalt egy egyetemista fiú, egy másik pedig súlyosan megsérült szombat hajnalban Sárospataknál, egy csúszós kanyarban kisodródtak és fának ütköztek az autójukkal.

Videó: tenyek.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!