BOON Sziréna

2016.10.12. 19:24

Árvízhelyzet, bombatámadás: gyakorlatoztak Mezőkövesden

Mezőkövesd - Közös gyakorlatot tartottak szerdán Mezőkövesden a borsodi és hevesi hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervek.

Mezőkövesd - Közös gyakorlatot tartottak szerdán Mezőkövesden a borsodi és hevesi hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervek.

A Hór-völgyi víztározó partján árvízhelyzetet, illetve olajszennyezés felszámolását gyakorolták, a mentők pedig sérülteket, illetve vízbe esett horgászokat láttak el. Utóbbinál a Neptun Búvárklub tagjai játszottak főszerepet.

- Fontosak ezek a gyakorlatok, megtanulunk együttdolgozni a társszervezetekkel. A mentésben az a fontos, hogy minél gyorsabban menjen. Idén szerencsére kevesebb volt a vízbe fulladás, de késő ősszel is érheti a horgászokat vízi baleset. Ilyenkor hideg a víz, görcsbe rándul, gyorsan kihűl a test - mondta Golej Szabolcs, a Neptun Búvárklub elnöke, aki szerint a kövesdi víztározó vize nagyon zavaros volt, könnyen felkavarodik a sok iszap.

A repülőtéren veszélyes anyagot szállító repülő kényszerleszállását, eltűnt személy kutyás keresését, illetve a bombatalálatot kapott toronyépületből való mentést mutatták be. Utóbbiban vett részt a Spider Mentőcsoport, akiknek az emeleti részről kellett létra és hordágy segítségével, kutyás kereséssel menteniük. Lehóczki László elnök elárulta, már nem az első együttmentés volt ez a többiekkel, a Bükk Mentőcsoport megalakulása óta összeszoktak a többiekkel, az esemény pedig jó hangulatú volt.

Demeter Ervin, a megyei védelmi bizottság elnöke szerint komoly lehetőségek vannak arra, hogy legyőzzék a megyében adódó baleseteket, Lipták Attila megyei katasztrófavédelmi igazgató szerint a speciális képességű csapatok még mindig képesek fejlődni.

- ÉM-TB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!