BOON Sziréna

2016.10.04. 22:31

11 hónapos csecsemő szájába tette nemi szervét az ózdi férfi

Debrecen, Miskolc, Ózd - A Debreceni Ítélőtábla 12-ről 9 év fegyházra csökkentette jogerősen a férfi büntetését.

Debrecen, Miskolc, Ózd - A Debreceni Ítélőtábla 12-ről 9 év fegyházra csökkentette jogerősen a férfi büntetését.

Mint a tavaly szeptemberben történt bűnesetről írtuk, a későbbi áldozat, egy 11 hónapos kisfiú Ózdon a rokonainál volt. A család elindult a belváros felé ügyeket intézni. F. J. félúton közölte, hogy visszamegy, és a következő busszal megy utánuk. Visszament a házba, ahol az egyik 16 éves rokon fiú, J. Á. vigyázott a 11 hónapos csecsemőre. Amikor a fiú kiment a kerti illemhelyre, a férfi elővette nemi szervét és azt megpróbálta betenni a kisded szájába. Ez több kísérlet után sikerült is. Ezt döbbenten észlelte egy másik rokon, R. N., aki elmondta J. Á-nak a látottakat. Délután, amikor a család többi tagja hazaérkezett, R. N. beszámolt az esetről nekik, és értesítették a rendőrséget.

Változott a jogi minősítés

A Miskolci Törvényszék júniusban F. J.-t szexuális erőszak bűntette miatt első fokon 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Margit vezette tanácsa keddi jogerős ítéletében megváltoztatta az elsőfokú bíróság határozatát. A cselekményt 12 év alatti személy sérelmére, de nem erőszakkal elkövetettnek minősítette, mivel „a vádlott a szexuális cselekményen túl további magatartást nem fejtett ki”. Ilyen esetben a büntetési tétel enyhébb, 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés. A bíróság a maximumot megközelítő 9 év fegyházbüntetést szabott ki a jogi minősítés megváltoztatására figyelemmel.

ÉM-SZB


Miskolc, Ózd – A Miskolci Törvényszék első fokon bűnösnek mondta ki F. J.-t szexuális erőszak bűntettében és 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Miskolc, Ózd – Ember az ilyen? Egy 52 éves ózdi férfit azzal vádolnak, hogy a babakocsit ülő helyzetbe rögzítve orális aktust folytatott egy 11 hónapos kisfiúval. F. Jánost a gyermek egyik hozzátartozója érte tetten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!