BOON Sziréna

2016.09.16. 12:34

Kannabiszt saját fogyasztásra Borsodban

Miskolc - Szabadultak a Sajó mentén kábítószert termesztő fiatalok.

Miskolc - Szabadultak a Sajó mentén kábítószert termesztő fiatalok.

A Miskolci Járásbíróság kedden kihirdetett ítéletében társtettesként elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében bűnösnek mondta ki azt a két vádlottat, Sz. D.-t és társát, akik 2014. márciustól novemberig a Sajó mentén egy földterületen kannabiszt termesztettek saját fogyasztásra. A harmadrendű vádlottat – aki három tő „trimmelésében” (a növény száráról a levelek lemetszése – a szerk.) segédkezett és a szüreteléskor tartotta a zsákot – bűnsegédként elkövetett kábítószer-birtoklás vétségében találta bűnösnek a bíróság.

Három nap gondolkodás

Az első- és másodrendű vádlottat – akik testvérek – a bíróság 3 év 7 hónap börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy a büntetés fele részének kitöltése után feltételesen szabadulhatnak. Mivel ezt az időt előzetes letartóztatásban már letöltötték, a bíróság az előzetes letartóztatásukat megszüntette. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért annak eldöntésére, hogy fellebbez-e az ítélet ellen. A harmadrendű vádlottat a bíróság pénzbüntetésre ítélte, amely jogerőre emelkedett.

A bíróság az 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetése miatt a büntetés kiszabásánál kiemelten vette azt figyelembe, hogy a vádlottak részletes, tényfeltáró beismerő vallomást tettek, büntetlen előéletűek, és enyhítő körülményként értékelte a beszerzett nevelői véleményt is, így enyhébb büntetés kiszabásával is megvalósítottnak látta annak célját.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!