BOON Sziréna

2016.06.08. 14:11

Puszta kézzel, sarlóval, majd pisztollyal akarta megölni unokaöccsét Tokajnál

Miskolc, Tokaj - Egy telekvita miatt kialakult konfliktusnak akart véget vetni a 34 éves férfi.

Miskolc, Tokaj - Egy telekvita miatt kialakult konfliktusnak akart véget vetni a 34 éves férfi.

Az immár vádlottá avanzsálódott férfi és unokaöccse között régóta húzódó konfliktus állt fenn. Erre kívánt végleg pontot tenni, amikor 2014. novemberben Nyíregyházán vásárolt egy Flóbert pisztolyt, melyet úgy alakított át, hogy éles lőszer kilövésére alkalmas legyen. Pár héttel később – azzal az ürüggyel, hogy egy közös ismerősüknek kell segíteni bútort pakolni – magával vitte az unokaöccsét Tokaj mellé, egy külterületi szőlőültetvényhez. Mikor az autóból kiszálltak, a férfi a csomagtartóból elővett egy oda bekészített sarlót, mellyel kétszer hátba vágta a utasát. Az ütésektől a férfi a földre rogyott, lapocka csontja eltört. Ekkor a támadó puszta kézzel esett neki rokonának, aki csak úgy tudott szabadulni a fogásból, hogy kibújt a kabátjából.

Fejbe lőtte a Flóberttel

A menekülő férfi lábát kirúgta a vádlott, majd az árokba guruló sértettre rálőtt a derékszíjából elővett pisztollyal. Mivel a lövés nem talált, ezért a földön fekvő férfira ugrott és közvetlen közelről kétszer is fejen lőtte. Közben folyamatosan megöléssel fenyegette. A sértett még mindig védekezett és az életéért küzdve fojtogatta támadóját. Amikor egy pillanatra alábbhagyott az attak, sikerült elmenekülnie és az országúton segítséget kért egy autóstól. A vádlott elhajtott a helyszínről, a sértett hátrahagyott kabátját kidobta az autóból.

Akár 25 évet is kaphat

A bántalmazás következtében a férfi mindkét mellkasfal hátsó-felső részén, a vállakra is ráterjedő, izomsérülésekkel és jobb oldalon nyílt lapockatöréssel is társuló vágott sebet, a koponyán egy lőtt és egy repesztett sérülést, továbbá mindkét első kézujjon harapott sérülést szenvedett. Sérülései a vérveszteség miatt életveszélyesek voltak.

Miskolci László megyei főügyésztől megtudtuk, hogy „előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és lőszerrel illetve lőfegyverrel visszaélés bűntette” miatt emeltek vádat az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Büntetése a halmazati szabályok szerint, akár 25 év is lehet.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!