BOON Sziréna

2016.06.07. 13:42

Pizsamájával kötözték meg a rablók, meghalt az idős kövesdi férfi

Mezőkövesd - A rablók olyan súlyosan bántalmazták az idős férfit, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe.

Mezőkövesd - A rablók olyan súlyosan bántalmazták az idős férfit, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe.

A halállal végződő rablás 40 éves vádlottját halált okozó testi sértéssel, csoportosan és a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással, erőszakkal, éjjel és csoportosan elkövetett magánlaksértéssel és személyi szabadság megsértésével vádolja az ügyészség – tudtuk meg Miskolci László megyei főügyésztől. Mint megtudtuk, két társa is volt a rablásban, de kilétük nem derült ki.

Durván megverték és pénzt követeltek

A vádirat szerint 2014. februárjában az egyik napon, az éjjeli órákban a férfi és két ismeretlen társa befeszítette Mezőkövesden egy 88 éves idős férfi kertjének kapuját, majd bementek az épületbe. Értékek után kezdtek kutatni, a zajra azonban a házigazda felébredt. Bementek a szobájába és az ágyon fekvő idős férfit durván megverték és tőle pénzt követeltek. Egyikük többször a fején is megütötte. A vádlott férfi egy húsvillával megütötte illetve megbökte a sértettet. Végül a támadó lerángatta a férfi pizsamáját és azzal megkötözte kezét és lábát.

A házból mintegy 40 ezer forint értékben hoztak el használati tárgyakat, alkoholt és készpénzt. A házban a nyomok eltüntetése érdekében erős háztartási vegyszert locsoltak szét.

Távozásuk után a sértett ki tudta szabadítani a kezét, de segítséget hívni nem tudott. Másnap reggel lánya talált rá. Azonnal kórházba szállították, de a szakszerű ellátás ellenére néhány hét múlva belehalt sérüléseibe.

Huszonkét évet is kaphat

Az ügyészség a más ügyben előzetes letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Büntetése több mint 22 év szabadságvesztés is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!